Reach For The Top!

Direktlänk till inlägg 25 april 2014

Sluta bete er äckligt!!

Av Rickard - 25 april 2014 15:50

Det finns en ond cirkel därute och det verkar vara omöjligt att stoppa den. Tjejer forstätter att lägga ut halvnakna bilder med tuttarna upptryckta i näsan och killar fortsätter att behandla tjejer som objekt. (Detta gäller inte ALLA, men en väldigt stor del) 


Jag ser det lite som att könsrollerna och samhällets normer har tagit över lite väl mycket här alltså. Väldigt många tjejer söker uppmärksamhet och bekrftälse så därför klär de av sig mer och mer. Många killar däremot, raggar på tjejer så fort de får chansen. För mig är det en självklarhet att HUR man än klär sig har ingen rätt att säga dumma saker, eller nedvärdera den personen. Samtidigt är det faktiskt så att varje enkild individ har ett ansvar för hur man framstår, det gäller både i det verkliga livet och på internet. Speciellt i arbetslivet. Så vad vill jag få fram med detta? Jo, det är just DITT ansvar för hur du vill uppfattas, men du förtjänar ALDRIG bli kränkt, hotad eller trakasserad för det. Ingen har heller rätt att DÖMA dig för det. 


Vill man uppfattas som seriös kanske man inte bör lägga ut halvnakna bilder och Duckfaces. Men såklart är det DITT val och DITT liv och ingen kan döma dig för det. Du KAN ju fortfarande vara seriös även fast du inte UPPFATTAS som det? 


Så vad är summan av kardemumman? 
Jo, till er tjejer. Lär er förstå att ni kan få respekt och uppmärksamhet utan att vara nakna på era bilder, jobba med att få den intergriteten. Ni kommer få MER respekt om ni kan respektera er själva! 

Och till killar, upplys tjejer att de inte behöver klä av sig för att få eran respekt. Och sluta ge tjejer så elaka kommenterar. 


Allt handlar om samrbete och VARJE INDIVID har ett ansvar! 



 
 
Annie

Annie

25 april 2014 16:32

Håller med! blir snart inte förvånad längre av allt man ser på internet .. Många unga lägger ut alldeles för mycket av sig själva på internet, tycker jag.
Bra inlägg!/

http://lifebyannie.bloggplatsen.se

Rickard

25 april 2014 16:33

Tack! Ja, det gör de verkligen. Och det blir bara lägre och lägre ner i åldrarna.. tyvärr!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rickard - 26 april 2014 14:00

Man hör ofta nufötiden hur dålig den svenska skolan är, hur eleverna presterar allt sämre och att hela skolsystemer kommer kollapsa om vi inte gör något draktiskt. Jag kan hålla med om vi börjar en ny läroplan och ett bättre system där man inte bara ...

Av Rickard - 25 april 2014 15:31

Jag tycker det är på god tid att jag börjar blogga igen och få dela med mig utav mina åsikter. Det jag tänkte börja med att prata om idag är näthat eftersom det har varit en väldigt stor debatt kring detta den senaste tiden. Jag antar att själva drev...

Av Rickard - 31 januari 2014 12:09

Innan du läser detta inlägg bör du läsa DENNA artikel. Artiklen handlar om hur tjejer måste ta mer ansvar vid våldäkter. Först och främst undrar jag, vem är egentligen denna tjej som skriver såhär? Har hon brist på kunskap eller har hon ingen som hel...

Av Rickard - 31 januari 2014 10:56

Då var det äntligen fredag igen. Äntligen får jag träffa min underbara Jessica. Vädret är ju inte direkt det bästa, det vägrar verkligen sluta snöa så snart är vi väl helt totalt insnöade kan jag tänka mig. Varje morgon är man tvungen att skotta unda...

OM MIG

 

Hejsan, kära läsare. Välkommen till bloggen om mitt liv, mina åsikter och mina värderingar och jag uppskattar väldigt mycket ifall ni alla är med och diskuterar och delar med er av era synpunkter och åsikter. 

 

Så vem är jag då? Jo, jag heter Rickard och bor för närvarande i Värmland. Just nu arbetar jag inom vården samtidigt som jag läser till Undersköterska med inrikting akutsjukvård. Mitt mål är att läsa vidare till Sjusköterska med specialistinriktning på antingen Ambulanssjukvård eller Kirurgi.

På fritiden tycker jag om att träna och vara med vänner och min fantastiska flickvän! 


  

 

 

 

Fråga mig

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards